Algemeen

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

De verhuring en inschrijving voor Park Waaienstein verloopt deels digitaal. Op de projectwebsite www.hureninparkwaaijenstein.nl is alle informatie terug te vinden omtrent de huurprijzen, plattegronden etc. en hier kunt u eveneens uw inschrijving starten en voltooien! Als de verhuur van start gaat treft u op de homepage een knop aan met ‘Inschrijven’. Hier klikt u op en vanaf dan hoeft u alleen maar de stappen te volgen. Heel gemakkelijk! De voorinschrijving start op een nader te bepalen datum.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Tijdens uw inschrijving kunt u een aantal voorkeursadressen opgeven. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Mochten meerdere belangstellenden een voorkeur hebben voor hetzelfde adres, dan zal toewijzing plaatsvinden op basis van interne loting. U heeft de mogelijkheid om meerdere voorkeursadressen kenbaar te maken. Om uw kansen te vergroten adviseren wij u om hier ook gebruik van te maken.

Wat is de minimale huurtermijn?

De huurovereenkomst wordt afgesloten voor een minimale huurperiode van 12 maanden. Na afloop van de 12e maand heeft u de mogelijkheid om de overeenkomst te beëindigen met inachtneming van één kalendermaand.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Daar het een appartementencomplex betreft zijn er inderdaad servicekosten van toepassing. Het voorschot servicekosten is in eerste instantie bepaald op € 50,00 per appartement per maand. Naast de servicekosten dient u zelf de maandelijkse lasten voor nutsvoorzieningen en gemeentelijke gebruikerslasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dient u zelf af te sluiten.

Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen gaan huren?

De appartementen worden naar verwachting in de zomer van 2021 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose. Dit kan bijvoorbeeld wegens weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld naar voren of verder in de tijd.

Kan ik de appartementen bezichtigen?

Omdat dit een nieuwbouwproject betreft, is het niet altijd mogelijk om de woningen vooraf te bekijken in verband met de veiligheid op de bouwplaats. Wanneer dit wel mogelijk is, zullen wij een kijkdag organiseren.

Inkomen en toetsing

Wat zijn de inkomenseisen om te huren?

Als algemene richtlijn voor de inkomensnorm geldt dat het bruto maandinkomen (exclusief toeslagen en vakantiegeld) minimaal 3,75 keer de kale maandhuur dient te bedragen. Voor tweeverdieners geldt dat het tweede inkomen voor 75% wordt bijgeteld.
Extra inkomen uit hoofde van overwerk wordt alleen meegeteld indien dit beroepsmatig is en een structureel onderdeel uitmaakt van het jaarinkomen.

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Als u een woning wenst te huren in Park Waaijenstein dient u als contractant zelf te voldoen aan de gestelde inkomensvoorwaarden. Er worden geen garantstellingen van derden geaccepteerd.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Woningdelen is niet mogelijk en niet toegestaan. Samen huren is alleen mogelijk bij een duurzame (partner)relatie

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt als inkomen meegenomen mits het een uitkering voor een langere periode betreft. Denk hierbij aan een WIA of Wajong uitkering.

Kan ik ook huren als ik werk via een uitzendbureau?

Indien u minimaal beschikt over een fase B overeenkomst met vaste uren en een vaste periode met intentieverklaring is het mogelijk om in aanmerking te komen.

Wanneer geldt een waarborgsom?

Standaard geldt 1 maand waarborgsom. Indien u beschikt over een inkomen uit tijdelijk dienstverband, uw inkomen (deels) afkomstig is uit eigen vermogen of wanneer u zelfstandig ondernemer bent, dient u rekening te houden met een waarborgsom ter grootte van 3 maal de huurverplichting. Alle inschrijvingen worden hierop individueel beoordeeld.

Opleveringsniveau

Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Zo wordt je keuken afgewerkt.

Elke Bruynzeel keuken is voorzien van een ATAG inductie kookplaat, volledig geïntegreerde vaatwasser, combimagnetron, koelkast/koelvries combinatie en een Arte composiet werkblad met een vierkante RVS spoelbak.
De opstelling van de keuken verschilt per type appartement.

Zo wordt je badkamer afgewerkt.

De badkamer wordt compleet opgeleverd met een dubbele Sphinx wastafel met een mengkraan en spiegel en een inloopdouche met hardglazen douchewand en een Grohe thermostatische mengkraan. De witte wandtegels van 30 x 45 cm zijn tot het plafond aangebracht. Op de vloer liggen mooie lichtgrijze keramische vloertegels van 30 x 30 cm.

Zo wordt je toilet afgewerkt.

Het toilet is tot 1,5 meter hoogte voorzien van tegelwerk, daarboven spuitwerk in een fijne korrel. Op de wanden worden witte 30 x 45 cm tegels liggend verwerkt. De vloer is voorzien van 30 x 30 cm lichtgrijze keramische vloertegels. Deze ruimte is luxe afgewerkt met mooi sanitair van Sphinx.

Is de woning voorzien van een (laminaat)vloer?

De woningen zijn niet voorzien van enige vloerbedekking en er worden ook geen plinten geplaatst.

Hoe zijn de binnenkozijnen?

De binnenkozijnen in de appartementen zijn uitgevoerd in stalen montagekozijnen met bovenlichten en bovendorpel voor opdek binnendeuren.

Wat is de plafondhoogte van de appartementen?

De hoogte van de plafonds is circa 2,60 meter.

Hoe is de verwarming geregeld?

De woningen zijn aangesloten op stadsverwarming. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming. Alle ruimten zijn regelbaar door middel van hoofdregeling (thermostaat) in de woonkamer.

Hoe is de ventilatie in mijn woning geregeld?

De appartementen zijn voorzien van een WTW ventilatiesysteem, regelbaar in de woonkamer en de badkamer.

Beschikt iedere woning over een privéberging?

Elke woning heeft een ruime (binnen)berging in het appartement en additioneel een berging in de stallingsgarage voor fietsen e.d. Één toegewezen parkeerplaats bevindt zich in de stallingsgarage op de begane grond.

Kan ik een extra parkeerplaats huren?

Alle appartementen beschikken over één toegewezen parkeerplaats. Er zijn daarnaast nog enkele openbare parkeerplaatsen aanwezig.

Zijn er algemene oplaadpunten voor de auto of zijn er mogelijkheden tot het aanbrengen van individuele laadpalen op de eigen parkeerplaats?

In de parkeergarage worden een 3-tal oplaadpunten voor elektrische vervoersmiddelen gerealiseerd in overleg met de verhuurder. Deze krijgen een maximale aansluitvermogen van 3,7kW.

Hoe is de buitenruimte afgewerkt?

De buitenkozijnen zijn van kunststof en balustrades van de balkons worden voorzien van een metalen striphekwerk.

Is er een videofooninstallatie?

Alle appartementen worden voorzien van een videofooninstallatie.

Hoe worden wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden in de woning worden behangklaar opgeleverd. De wanden in het toilet worden deels voorzien van tegelwerk, boven het tegelwerk zijn de wanden voorzien van spuitwerk. De badkamer wordt voorzien van tegelwerk tot het plafond. De plafonds worden opgeleverd met spuitwerk.